Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Xolís d’Adons ofereix una saborosa degustació d’embotits d’elaboració pròpia a la Fira Q de Balaguer

28/04/2024


Marta Serradell, propietària de l’empresa Xolís d’Adons, de l’Alta Ribagorça, aquesta tarda ha delectat els assistents de l’estand d’”Aliments del Territori i tu” de la Fira Q de Balaguer, amb un tast dels embotits que elabora al seu obrador i que comercialitza arreu del territori. Serradell ha explicat el procés de criança dels porcs, a l’aire lliure, amb el cereal que conreen, i el procés d’elaboració totalment artesanal. 

L'obrador, situat al poble d'Adons a una altitud de 1.400 m, permet l'assecat 100% natural, fet que afavoreix l’elaboració d’un producte únic, artesà i de gran qualitat. Les especialitats que han pogut degustar els assistents han estat el xolís, com a producte estrella. Serradell explica que “a l'hivern seleccionem les millors carns magres del porc per elaborar aquest producte gurmet, únic, cent per cent natural, sense afegir ni làctics, ni glútens, ni d'altres additius, i el deixem reposar de dos a tres mesos en rebost”. El públic també ha tastat la secallona, el pa de fetge (recepta de fa més de cents anys de la seva padrina, que va trobar a una calaixera i que ha recuperat amb molt èxit), la botifarra blanca i la negra.  

Els productes de Xolís d’Adons es poden comprar on line a través de la seva pàgina web www.xolisdadons.cat

 

 

 

Nom: Xolís d’Adons

Lloc: Fira Q, la Fira de la Qualitat de Balaguer

Data: 28 d’abril