Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Una carabassa de 681 kg guanya el Concurs de Carbasses Gegants de Sedó, mentre que el segon premi es queda a Sidamon

07/10/2024

Un any més –i ja van tres consecutius– el pagès de Corbera d’Ebre, Josep González “Poti”, ha guanyat el Concurs de Carbasses Gegants de Sedó (Torrefeta i Florejacs), que arriba a la 15a edició. Una carabassa de 681 quilos s’ha emportat el primer premi i ha superat el rècord del concurs, que estava en 636 quilos. 

Pel que fa al segon premi s’ha quedat en terres lleidatanes. Sergi Balcells, un pagès de Sidamon, va presentar una peça de 530 quilos que es va quedar en segona posició.

El concurs s’ha desenvolupat aquest diumenge, 6 d’octubre, a Sedó, juntament amb la Mostra de la Terra, que ha comptat amb una trentena de paradistes. La major part d’ells eren artesans i productors de proximitat, amb productes com formatges, embotits, pastisseria, safrà, derivats de la carabassa, planter, cosmètica, bijuteria, roba, etc.   

L'organització del concurs s’ha mostrat molt satisfeta del desenvolupament de la jornada, que va atreure molts visitants d’arreu i que va acabar amb un dinar popular amb molta participació. Pel que fa als paradistes, també van portar a terme nombroses vendes i confien repetir la pròxima edició.   

 

 

 

Nom: 15è Concurs de Carabasses Gegants de Sedó i Mostra de la Terra

Data: 6 d’octubre de 2024

Lloc: Sedó (Torrefeta i Florejacs)