Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Tot a punt per a la Fira Verd-lloc, la fira d'alimentació saludable de Bell-lloc d'Urgell

17/05/2024

Després d'una setmana plena d'activitats prèvies, la Fira Verd-lloc, el certamen de l'alimentació saludable de Bell-lloc d'Urgell, arriba al seu moment àlgid aquest cap de setmana, amb diverses activitats culturals per dissabte i una àmplia varietat de propostes de Fira per diumenge.

Aquest dissabte s'instal·larà a Bell-lloc la Cúpula Gustum, un espai semiesfèric inflable on s'hi projecten continguts audiovisuals immersius amb l'objectiu de fer pedagogia sobre el valor del producte agroalimentari de l'àmbit rural. Igualment, la tarda de dissabte estarà dedicada als més menuts de casa, amb una activitat d'esplai i una sessió de cinema infantil gratuïta.

La jornada de diumenge
Durant la jornada de diumenge, els i les visitants podran gaudir d'una caminada i un esmorzar saludable, sessions de cuina en directe amb els xefs Sergi de Meià i Teresa Carles, demostracions i degustacions, música en viu, taules rodones i activitats infantils i familiars.

En concret, les activitats de diumenge començaran amb una caminada saludable al Mirador dels Tossalets, seguida de l'obertura oficial de la fira amb un esmorzar saludable popular. Durant el matí, s'han programat diverses sessions de cuina en directe amb la participació de destacats xefs i nutricionistes, que també inclouen demostracions de plats catalans saludables i receptes amb peix.

A la tarda, els i les visitants podran descobrir com es fa la mel de manera natural, gaudir de més sessions de cuina en directe, i tastar productes frescos i saludables. A més a més, hi haurà espais dedicats a jocs rurals, música en directe, i un carro de contes infantils per als més petits, entre altres coses.

Activitats prèvies
Així mateix, la setmana ha estat marcada per diverses activitats enfocades a la salut i la nutrició. Aquest dimarts ha tingut lloc un berenar saludable organitzat pel Club Esportiu Bell-lloc, seguit d'una xerrada a càrrec del nutricionista Josep Cuenca. Dimecres, els assistents han pogut gaudir d'una conferència sobre alimentació sostenible impartida per Lourdes Tecchia Sotelo, adreçada a l'alumnat de l'Aula d'Extensió Universitària.