Compta amb prop de setanta treballadors a Bell-lloc d’Urgell, una altra trentena a Molins de Rei i deu més a Talavera || Les noves instal·lacions de Torrent de Cinca permetran optimitzar processos
Semillas Batlle gairebé ha triplicat la facturació en els últims dotze anys i ha decidit ampliar capacitat de producció per seguir creixent. En concret, ha passat d’una facturació de deu milions d’euros fins als 28 de l’exercici passat en el període citat, segons el que va explicar el CEO de la companyia, David Giné.
En aquest context s’emmarca la inversió de deu milions d’euros que està emprenent la companyia a Torrent de Cinca i la primera fase de les quals espera tenir conclosa aquest estiu. En l’actualitat, l’empresa familiar, nascuda el 1802, compta amb tres centres de treball. El més important es troba a Bell-lloc d’Urgell, on treballen prop d’una setantena de treballadors, als quals se’n sumen una desena més a la planta de producció de Talavera de la Reina i trenta a les oficines centrals de Molins de Rei.
El projecte a Osca estima la creació d’entre dotze i catorze llocs de treball en una primera fase i de mig centenar a seixanta en el moment de concloure la segona. Actualment, l’empre-sa compta amb una capacitat de processat d’entre vuit i deu milions de quilos de llavors a la planta lleidatana, un potencial idèntic al que s’espera a Torrent de Cinca.
En l’actualitat, el 60 per cent de la facturació de la companyia prové del que anomena gran cultiu, com poden ser farratges, cereals o proteaginoses. El 40 per cent restant correspon a productes per a horta i jardí, des de substrats fins a gespa o bulbs, passant per fertilitzants o productes fitosanitaris.
En aquests moments a Bell-lloc d’Urgell treballen amb les dos línies de treball i en el fu-tur la previsió és mantenir tota l’activitat i la plantilla centrada en aquest cas en els productes de gran cultiu. D’aquesta manera, els productes més dirigits al hobby se centraran en Torrent de Cinca, en la segona fase del projecte, ja que en la primera començarà amb treballs dels productes més dirigits a l’agricultura.
En l’actualitat, el 60 per cent de les vendes de la companyia es comercialitzen al mercat estatal i el 40 per cent restant, en fins a cinquanta països diferents.
La investigació, un dels aspectes claus per a la companyia
El CEO de Semillas Batlle, David Giné, explica que un dels aspectes que diferencien la companyia és que és una de les poques a Espanya que tiren endavant tot el procés. Es refereix així als treballs d’investigació i desenvolupament de les varietats a la producció i posterior processat i comercialització. En aquest sentit va dir que l’empresa es manté fidel al que qualifica com a identitat original malgrat el cost de mantenir la investigació ja que, alhora, “ens proporciona una autonomia total”. En l’actualitat, compta amb un equip de quinze persones entre enginyers agrònoms, biòlegs i biotecnòlegs, entre altres professionals investigadors.
Ordis rics en betaglucans per produir pans més saludables
La firma lleidatana està treballant en un ampli ventall de noves llavors, entre les quals destaquen ordis rics en betaglucans per poder produir pans més saludables. Fent un símil, es podrien elaborar pans amb nivells de betaglucans similars a la ingesta al famós Danacol per ajudar a lluitar contra el colesterol. Entre les investigacions també destaca la de blats tous més productius o girasols amb més percentatge de greix. Semillas Batlle també té una aliança amb Zyrcular Foods, la Universitat de Lleida i la Cooperativa d’Artesa per promoure el cultiu de proteïna de proximitat de caràcter vegetal, la demanda de la qual està a l’alça.