Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Sant Galderic regala aigua en abundància a Ivorra durant la seva fira

15/10/2024

La 3a edició de la Fira de Sant Galderic, celebrada a Ivorra el passat dissabte, 12 d’octubre, va estar passada per aigua, un fet que, paradoxalment, l’organització va encaixar perfectament, amb una valoració ben positiva: “Aquest any ha estat marcat per l’abundància, en aquest cas d’aigua, un bé molt preuat per la pagesia, així que tot va resultar un èxit”, comenta la regidora de l’Ajuntament Canòlich Fàbrega.

En aquesta edició han comptat amb un total de setze expositors, una acurada selecció de projectes amb arrels del país i productes de proximitat. El públic assistent va poder tastar vins Comalats, de la Segarra, cervesa artesana de Casa Dalmases, embotits artesans de Casa Magí o Cal Sera, formatges de la mà de Sant Gil i Aubagueta, croquetons vegans de Lluna’t, oli de Sant Miquel de Tudela, verdures de l’Ondarenca, la cuina dels Folls i uns dolços de Cardinale per llepar-se els dits. A les propostes gastronòmiques cal afegir les artesanes, com la ceràmica de Ceres Pyrenaei, els rams de flor seca de Petricor o l’exclusiva llana de Pontelana.

La novetat més destacada d’aquesta edició ha estat la delegació del poble francès de Saint Gauderic, que, convidada per l’organització, va visitar la fira i va compartir els vins que elaboren al celler de la zona, el Domaine Capdepon, vins occitans amb accent francès i català.


La Fira de Sant Galderic va repetir enguany l’encesa de tractors antics, un fenomen que connecta amb les tradicions més ancestrals i que sempre té molt èxit. La pluja va impedir acabar la festa al tros, però igualment va reunir al poble al cafè per escoltar el concert de Roof Bandits, un grup amb arrels a Ivorra. Canòlich Fàbrega conclou que “el punt final de la fira el va protagonitzar un arròs per celebrar l’abundància d’aigua que ens ha regalat aquest any Sant Galderic, l’autèntic patró de la pagesia catalana”.

  

 

Nom: III Fira de Sant Galderic

Lloc: Ivorra

Data: 12 d’octubre de 2024