Rubén Ruíz, d’Huma Slow Broth, presenta a Sant Miquel els beneficis del brou d'ossos
26/09/2024
El cuiner Rubén Ruíz, d’Huma Slow Broth de la Vall de Boí, ha sorprès al públic de la Fira de Sant Miquel amb un brou d’ossos molt poc convencional: amb ossos de vedella i pollastre. En aquesta presentació els assistents han pogut descobrir i degustar un dels productes més ancestrals i nutritius i que des de fa uns anys s'està recuperant i impulsant el seu consum: el brou d'ossos.
Ruiz ha explicat els múltiples beneficis per a la salut d'aquest brou, que es prepara de manera artesanal amb ingredients locals del Pirineu. “Després de gairebé un any de recerca i desenvolupament, hem creat diferents brous d'ossos de vedella i pollastre rics en proteïnes i col·lagen, sense gluten, greixos, sucres ni carbohidrats”, ha comentat. I ha parlat de l'origen del projecte, destacant la seva connexió amb la tradició muntanyenca i l'entorn natural que l'envolta.
A més, el cuiner ha explicat la diferencia entre el brou d'ossos del Pirineu i els brous convencionals, posant en valor el seu procés d’elaboració i el seu perfil nutricional superior i com pot ajudar a certs sectors de la població en la seva alimentació i millora de la salut. Entre alguns dels beneficis el brou d’ossos afavoreix la salut digestiva i l’enfortiment de les articulacions.
Amb la degustació, els assistents han pogut comprovar per ells mateixos la riquesa del seu gust.
Nom: Ruben Ruíz, d’Huma Slow Broth
Lloc: Fira de Sant Miquel
Data: 26 de setembre