Royal de conill per tancar la primera jornada de presentacions i tastos a l’estand d’Aliments del Territori i tu
26/09/2024
Les sessions de show cooking a l’estand d’Aliments del Territori i tu de la primera jornada de la Fira de Sant Miquel s’han tancat amb una veritable delicadesa per al paladar: un Royal de conill. Ignasi Bustamante i Adrià Zhyno, del restaurant El Celler de Montsonís, han presentat aquest plat que elaboren amb conill de l’empresa Conill com cal, de Baldomar, desossat i farcit amb les seves pròpies carns interiors i amb carn de porc per fer-lo més melós. L’han servit en petits tastos al públic assistent, acompanyat d’una guarnició de temporada a base de fulla de remolatxa i col llombarda.
Bustamante ha explicat que és un plat laboriós, sobretot per la tasca de desossar el conill, però que paga la pena un cop es tasta i s’assaboreix al plat. També ha reconegut que la qualitat del Conill com cal és insuperable.
Aquests animals estan criats a Baldomar amb una alimentació vegetal, lliure de transgènics i medicaments, amb l’objectiu d’obtenir una carn blanca d’excel·lent qualitat amb el gust més tradicional i tan enyorat de la cuina dels nostres avis. Aquest tipus d’engreix natural fa que la carn sigui tendra, d’intens sabor i aroma.
Nom: Restaurant El Celler (Montsonís) i Conill com cal (Baldomar)
Lloc: Fira de Sant Miquel
Data: 26 de setembre