Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Presentació Del Llibre ‘Olis D’Oliva I Salut. Beneficis Dels Olis D’Oliva Verges’

21/01/2023

Una publicació impulsada per la Fundación Patrimonio Comunal Olivarero i la Organización Interprofesional del Aceite de Oliva

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha participat en la presentació del llibre ‘Olis d’Oliva i Salut. Beneficis dels Olis d’Oliva Verges’, a càrrec del doctor Eduard Escrich, sota la organització de la DOP les Garrigues, i que ha tingut lloc a l’Espai ‘Aliments del Territori i tu’, de la Diputació de Lleida, en el marc de la 60a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues que se celebra a les Borges Blanques entre els dies 20 i 22 de gener.

Es tracta d’una publicació que ha estat impulsada per la Fundación Patrimonio Comunal Olivarero i la Organización Interprofesional del Aceite de Oliva l’objectiu dels quals és el de recollir, en un exemplar, informació científica rigorosa sobre les virtuts d’un producte tan emblemàtic a la nostra gastronomia i la nostra dieta com ho és l’oli d’oliva.

En la seva intervenció el Dr. Eduard Escrich, ha explicat que en definitiva, el llibre tracta de proporcionar informació actualitzada, fiable i en un llenguatge el més comprensible possible, sobre les propietats beneficioses de l’oli d’oliva en la salut.

Està adreçat a la població en general i específicament als professionals i als  responsables de les administracions públiques i corporatives que puguin tenir qualsevol tipus de relació amb l’alimentació i la salut.
El seu editor i autor principal, Dr. Eduard Escrich, ha comptat amb la col·laboració de 36 autors i ha estructurat el llibre en 18 capítols, que a la vegada, s’estructuren en 4 blocs.
  • El primer, un bloc introductori que fa referència a la importància de l’alimentació en la salut. 
  • El segon explica el paper del producte en les diferents etapes de la vida.
  • El tercer, fa referència a la importància del consum d’oli d’oliva per a la prevenció de malalties
  • I per finalitzar, el quart i últim bloc, que aborda el concepte de dieta mediterrània i a l’oli d’oliva com a pilar d’aquesta.
Un exemplar indispensable per a conèixer la important relació entre l’alimentació i en concret, aquella basada en la ingesta d’oli d’oliva, amb la salut.