Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Montgai combina les seves verdures més fresques amb el millor oli d'oliva verge extra

29/09/2024

Dos interessants projectes de Montgai, a la Noguera, s'han aliat per tal de sumar les virtuts dels seus respectius productes en una combinació perfecta: les verdures ecològiques més fresques de l'hort condimentades amb un oli d'oliva verge extra també ecològic i de proximitat.
Aquesta ha estat la proposta conjunta de la Cistella de Montgai i Olis Anècdota, que, després d'explicar com es van originar les seves exitoses iniciatives, han ofert aquesta tarda a l'estand d'Aliments del Territori i Tu quatre tasts creuant dues elaboracions de cada productor en una experiència que la Carla Gili, d'Anècdota, defineix com un “maridatge per contrast”.
D'una banda, una crema de carbassa i un hummus d'albergínia cuinats amb hortalisses conreades als horts del municipi de forma totalment respectuosa amb l'entorn i elegides per a l'ocasió pel fet de ser productes de temporada. D'altra, dos olis també del territori, un primerenc d'oliva Arbequina, premsat el mateix dia de la collita, i un altre de la varietat Picual. Els assistents han pogut tastar els dos plats assaonats amb cadascun dels olis i d'aquesta manera fer les corresponents comparacions.

Nom: La Cistella de Montgai i Olis Anècdota

Lloc: Fira de Sant Miquel

Data: 29 de setembre