Lo Vilot i Cal Quitèria d'Almacelles demostren que els formatges també poden maridar perfectament amb bones cerveses artesanes
27/09/2024
Els formatges no solament mariden bé amb el vi, habitualment negre. També ho poden fer de forma idònia amb una bona cervesa artesana. Ho han demostrat aquest matí dos productors d'Almacelles, Cerveses Lo Vilot i Formatges Cal Quitèria, que han proposat el tast de quatre diferents combinacions dels seus respectius productes.
Les degustacions s'han dut a terme seguint una escala “de menor a major intensitat” de sabors, tant dels formatges de llet de cabra com de la cervesa, tal com havia advertit préviament la Quiònia Pujol, de Lo Vilot, una empresa que es defineix com una “granja cervesera” perquè a la mateixa finca produeixen i transformen tots els ingredients de les seves begudes, que tenen certificat ecològic i sense gluten.
Així, s'ha començat amb el formatge més fresc i de pasta tova, l'Anhel, acompanyat de la cervesa Blat Eco, una rossa suau de blat d'estil alemany i ecològica. Tot seguit s'ha pogut experimentar la combinació de la IPA Comet, que porta el nom del tipus de llúpol que incorpora, més aromàtica, amb un formatge tendre de cabra amb escorça de pebre negre.
Cada cop amb més potència gustativa, el següent tast ha vinculat la Zatec, una Ale torrada d'estil belga, maltosa i una mica afruitada, apta per a celíacs, amb un formatge semicurat tipus Garrotxa, amb escorça florida de tipus natural i un gust lleugerament salat. Finalment, s'han maridat l'únic formatge de llet crua, no pasteuritzada, de la jornada, un curat de llarg període de maduració, i una My Black Hole, una Russian Imperial Stout, cervesa negra intensa i molt torrefacta de 10,5 graus que empra set maltes diferents.
Nom: Cerveses Lo Vilot i Formatges Cal Quitèria
Lloc: Fira de Sant Miquel
Data: 27 de setembre