Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Lleida es reivindica com a terra de gastronomia

10/07/2024

El president de la Diputació de Lleida, el xef Josep Lladonosa i la directora de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Neus Brenuy, destaquen a Catalunya Ràdio la qualitat dels productes i la formació gastronòmica lleidatana

El programa “La Fonda” de Catalunya Ràdio, presentada per Pep Nogué, ha dedicat un dels seus programes a parlar sobre la riquesa gastronòmica de les comarques de Lleida. Des de l’INS d’Hoteleria i Turisme de Lleida, el programa ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, la directora de l’INS, Neus Brenuy, i els xefs i exalumnes del centre Jesús Gimena del restaurant L’Espurna i Salvador Trabalon del Restaurant Saroa, que han posat en valor els productes de qualitat del territori. Igualment, el programa ha comptat amb una entrevista al reconegut xef català Josep Lladonosa.

Joan Talarn ha destacat la importància de la gastronomia com a eina per arrelar la població al territori i impulsar l’economia local: “Volem posar en valor tant el producte com l’elaboració d’aquest producte a través dels restaurants del territori”, ha afirmat. Igualment, el president de la Diputació ha ressaltat la importància de promoure els productes del territori i l’economia local, i ha destacat que “Lleida és un territori prolífic en productes de qualitat que mereixen ser coneguts i valorats arreu del país”.

Per la seva banda, el reconegut xef català Josep Lladonosa ha subratllat la importància de mantenir viva la tradició culinària del territori. Lladonosa ha comentat que “la cuina de Lleida és rica i variada, amb fonament en la tradició, i és essencial que continuem promovent i divulgant aquests valors per preservar la nostra identitat gastronòmica”. També ha expressat la seva gratitud per la feina de divulgació que es fa des de programes com La Fonda, dient que “gràcies a vosaltres, la nostra cuina arriba a més gent i es valora com mereix”.

La tasca de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

Neus Brenuy ha subratllat la tasca formativa de l’institut, que prepara futurs cuiners, pastissers, baristes i guies turístics per donar a conèixer la cuina lleidatana. “La nostra escola és un punt de referència per a aquells que volen dedicar-se a la gastronomia, oferint una formació integral i de qualitat”, ha destacat la directora.

Els xefs Jesús Gimena i Salvador Trabalon, exalumnes de l’institut, han compartit les seves experiències i trajectòries professionals com a emprenedors i cuiners. Gimena ha afirmat que “el respecte per la tradició culinària de Lleida és fonamental en la nostra cuina, però també ens inspirem en metodologies internacionals per innovar i oferir plats únics”. Trabalon ha afegit que “la combinació de productes locals amb tècniques avantguardistes ens permet crear una oferta gastronòmica que destaca tant per la seva qualitat com per la seva originalitat”.

A més, el programa ha comptat amb un “tuit pagès” d’Imma Puigcorbé, una visita al mercat de Barcelona de Felip II, una intervenció d’Àlex Tudó en el “Bocatto di cardinale”, la presentació d’un nou restaurant per a la “Guia Virginias” a càrrec d’Òscar Gómez, i la tastadora Judit Càrtex, que ha introduït un nou estil de cervesa.

Aquest episodi ha posat de manifest la diversitat i la qualitat de l’oferta gastronòmica de Lleida, i ha reafirmat la seva posició com a territori de referència en el món de la cuina i la tradició alimentària.

ESCOLTEU EL PROGRAMA COMPLET