Lleida es mostra com un referent en cuina sostenible i en productes agroalimentaris de qualitat al Gastronòmic Fòrum Barcelona
09/11/2022
Els visitants han gaudit amb la mostra de productes de proximitat i qualitat de la demarcació de Lleida amb els plats elaborats per xefs amb estrelles Michelin i cuiners convidats per la Diputació de LleidaEl talent i la professionalitat dels joves cuiners de l’escola d’Hoteleria en l’elaboració i presentació dels seus plats en aquest Fòrum auguren que el territori lleidatà seguirà sumant estrelles
El Gastronòmic Fòrum Barcelona tanca les seves portes amb una gran afluència de visitants que han participat en les ponències, debats, monogràfics, concursos i demostracions culinàries que s’han organitzat. Un certamen centrat en el potencial de la ciència i el disseny en la cuina, en què Lleida s’ha consolidat com a ‘hub’ agroalimentari sostenible i de proximitat de Catalunya. Molta satisfacció també entre els productors que han ocupat l’estand que ha posat al seu abast la Diputació de Lleida, una zona d’exposició en què consells comarcals, DOP i IGP han avalat la marca i garantia dels productes agroalimentaris de qualitat, que marxen del Fòrum Gastronòmic amb un important volum de vendes i contactes amb nous clients i proveïdors. Aquesta tercera jornada del fòrum s’ha obert amb la presentació d’un tast i degustació de vins de la DO Costers del Segre, a càrrec del sommelier Jordi Martínez a ‘La cuina de l’espai Catalunya’, un espai amb equipament professional en què durant els tres dies s’han realitzat 22 sessions de cuina en directe, amb l’objectiu de contribuir a incrementar la visibilitat i promoció dels productors participants en aquest Fòrum.
Els visitants han gaudit de Lleida amb la mostra de productes de proximitat i qualitat mostrats amb els plats elaborats pels cuiners convidats per la Diputació de Lleida al certamen, com els xefs Xixo Castaño, del restaurant Malena, de Gimenells i, Joel Castanyé, del restaurant La Boscana, de Bellvís, tots dos reconeguts amb estrella Michelin.
Un espai en què també s’ha evidenciat el talent i professionalitat dels joves cuiners de Lleida que, de la mà de l’Escola d’Hoteleria, van presentar i elaborar uns plats que auguren que, de ben segur, el territori lleidatà seguirà sumant estrelles Michelin. Lleida és un territori que genera productes agroalimentaris d’alta qualitat i respon a les necessitats d’un consumidor cada vegada més exigent amb el medi ambient i els hàbits de vida saludables, oferint un model de cuina sostenible.Prop de 300 persones han participat en el concurs organitzat per la Diputació de Lleida amb l’objectiu de donar a conèixer, entre els visitants d’aquest Fòrum, l’APP ‘Aliments del territori i tu’ per promoure els productes locals i de proximitat i augmentar-ne la comercialització.
Els guanyadors del concurs que han rebut un lot amb productes de proximitat del territori lleidatà han estat: la barcelonina Sílvia Galilea, Daniel Cortés de Girona i, per últim, el premiat d’avui, Miquel Boneu, de Gerb.