Les futures promeses de la cuina lleidatana tanquen el Gastronòmic Fòrum Barcelona
08/11/2023
Els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida han evidenciat el talent del planter lleidatà amb l’elaboració dels plats “Arròs melós de caragols, conill i bolets amb brou de picada i teula de flor del Cadí” i “Tartinade de pera confitada en almívar de ratafia dels raiers i crema de torró”
El Gastronòmic Fòrum Barcelona tanca les seves portes amb una gran afluència de visitants que han participat en les ponències, debats, monogràfics, concursos i demostracions culinàries que s’han organitzat. Un certamen centrat en el compromís de la cuina i la gastronomia per la sostenibilitat i la protecció de la biodiversitat com una responsabilitat i alhora generadora de noves oportunitats per a tots els àmbits del sector de la gastronomia.
Els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida Jordi Palou, Nil Albert, Helena Costa i Joan Picó, han evidenciat el talent del planter lleidatà amb l’elaboració dels plats: “Arròs melós de caragols, conill i bolets amb brou de picada i teula de flor del Cadí”, maridat amb vi El Molí del Celler Raimat, i del plat, “Tartinade de pera confitada en almívar de ratafia dels raiers i crema de torró”, maridat amb vi Gualech reserva del Celler Analec (de Nalec). Tots ells, en ‘La cuina de l’espai Catalunya’ han l’elaborat aquests plats amb productes de qualitat de les diferents comarques del territori lleidatà i s’han maridat amb els vins guanyadors del concurs de la DO Costers del Segre 2022.
El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha constatat que la biodiversitat i sostenibilitat és una preocupació crucial a escala global, ja que la pèrdua de la biodiversitat pot tenir conseqüències greus per a la salut del planeta i la nostra pròpia supervivència. I, en el context de la cuina i la restauració, la preservació de la biodiversitat pot jugar un paper fonamental per a la producció d’aliments, ja que moltes espècies vegetals i animals són utilitzades a la cuina, i la pèrdua de diversitat pot limitar les opcions culinàries i augmentar la dependència d’algunes espècies i alhora afectar la varietat d’alguns plats.
La Diputació de Lleida, amb la voluntat de fomentar el consum d’aliments de proximitat, de reconèixer la feina dels pagesos i productors de casa nostra, ha organitzat un concurs, amb l’objectiu de donar a conèixer, entre els visitants del Fòrum, a través de l’app ‘Aliments del territori i tu’ per promoure els productes locals i de proximitat i augmentar-ne la comercialització.
La guanyadora del concurs, que ha rebut un lot amb productes de proximitat del territori lleidatà, ha estat Anna Hidalgo Jurado, de Guissona.