Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

L’Economix d’Onda Cero destaca la Fira de Sant Miquel i els productes del territori

10/10/2024

L’espai “Aliments del Territori i Tu” a la Fira de Sant Miquel impulsa la gastronomia local amb degustacions i tallers, i es consolida com una plataforma clau per als productors del territori

Amb Jordi Verdú, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, i també amb Anna Benet d’Aitona Gourmet, Gerard Pujol, president de la DOP Pera de Lleida, Neus Costa d’Oli Cometes, i Jonathan Nuevo, impulsor d’Esmorzars de Forquilla

Aquest dijous, el programa Economix d’Onda Cero ha dedicat la seva emissió a la Fira de Sant Miquel de Lleida, i ha destacat el paper de l’estand “Aliments del Territori i Tu” en la promoció dels productes locals. En aquesta edició de la fira, que ha tingut lloc a finals de setembre, han participat nombrosos productors i empreses del territori, que han ofert un ventall d’activitats que han captivat el públic assistent.

El programa ha comptat amb la presència de Jordi Verdú, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, qui ha ressaltat la importància de la fira com a aparador per l’emprenedoria i la producció local. També han intervingut destacats representants d’empreses locals que han compartit la seva experiència a la fira, com Anna Benet d’Aitona Gourmet, Gerard Pujol, president de la DOP Pera de Lleida, Neus Costa d’Oli Cometes de Cervià de les Garrigues, i Jonathan Nuevo, impulsor d’Esmorzars de Forquilla.

L’estand Aliments del Territori i Tu ha estat un punt neuràlgic de l’esdeveniment, amb degustacions de productes de proximitat com oli d’oliva, fruita, vins i plats tradicionals. Entre les activitats destacades, el maridatge de fruita de pinyol i oli 100% arbequina d’Aitona Gourmet, o el tast de “Popets i cranc amb samfaina”, a càrrec de Jonathan Nuevo, van atreure l’atenció de molts assistents.

La Fira de Sant Miquel, referent en l’àmbit agroalimentari, ha permès als productors establir connexions comercials i presentar els seus productes a un públic ampli. A més, l’acte ha servit per reconèixer les empreses que han participat en fires internacionals, amb l’atorgament de 73 ajuts a 52 empreses, un suport clau per a la projecció internacional de la producció lleidatana.

ESCOLTA EL PROGRAMA