Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

L'antítesi del fast food: hamburgueses artesanes de Km 0 maridades amb cerveses artesanes del territori

29/09/2024

Que una hamburguesa no té per què ser un plat de menjar ràpid i matèria primera d'origens dubtosos, sinó una plat exquisit fet amb productes de la màxima qualitat i al damunt Km 0 ha quedat ben demostrat en la darrera presentació de la jornada, a càrrec de Joaquim Castells, de Càrniques del Pla, i de Dani Miquel, de BO de Shalom, que ha maridat l'hamburguesa artesana preparada pel primer amb cerveses també artesanes del territori triades pel segon.

Castells ha cuinat davant del públic unes hamburgueses artesanes de carn de vedella, d'una raça encreuada entre bruna del Pirineu, llemosina i xarolesa criada especialment per a fer carn per un ramader de la Noguera.

Les ha presentat dins un pa de brioix del Pla d'Urgell, buscant el contrast entre dolç i salat, amb una salsa de formatge blau de Formatges Camps dissolt meitat i meitat en crema de llet per a donar-li una mica més de suavitat.

L'hamburguesa ha estat maridada amb les cerveses artesanes Menarguina, de La Vella Caravana, i Hoppy, de Cerveses de Ponent. La primera, una lager lleugera i refrescant per ajudar a baixar el pa i el greix de la carn de vedella, i la segona, una India Pale Ale, per posar un contrast amb una cervesa amb més cos, més estructura i més llúpol, que li confereix més amargor, la qual cosa crea un contrast amb els agredolços de l'hamburguesa.

 

Nom: Càrniques del Pla i BO de Shalom


Lloc: Fira de Sant Miquel


Data: 29 de setembre