Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La xarcuteria artesana de les terres de Lleida amb Jose Luis Porté i Marta Serradell

17/07/2024

El programa “La Fonda” de Catalunya Ràdio visita Vilaller per conèixer els productes singulars de la carnisseria Porté Estop i les especialitats d’Adons

El programa “La Fonda” de Catalunya Ràdio, presentat per Pep Nogué, ha dedicat una emissió especial a la xarcuteria artesana de les Terres de Lleida. En aquesta edició, s’ha entrevistat Jose Luis Porté, de la carnisseria Porté Estop de Vilaller, i Marta Serradell d’Adons, que han compartit els secrets dels seus embotits singulars.

Jose Luis Porté, amb una trajectòria que honra les tècniques tradicionals de la xarcuteria, ha explicat com el clima de Vilaller, amb hiverns rigorosos i estius frescos, és ideal per a la curació dels seus productes. “Cada embotit que fem és un reflex de la nostra dedicació i del saber fer que hem heretat dels nostres avantpassats. Ens esforcem per mantenir viva aquesta tradició, adaptant-la als gustos contemporanis sense perdre la seva essència”, ha explicat Porté.

Marta Serradell, per la seva banda, ha parlat dels seus embotits singulars i de com treballen per oferir productes de qualitat que respectin els sabors autèntics de la muntanya. “A Adons, ens apassiona innovar amb els embotits, creant noves combinacions que sorprenguin els nostres clients, però sempre mantenint la base de les nostres receptes tradicionals”, va comentar Serradell.

El programa també ha comptat amb altres seccions, com el “tweet rural” d’Imma Puigcorbé, una visita al mercat del Besòs per descobrir els plats que s’hi cuinen, i una intervenció del pizzaiolo Eloi Torrent en la secció “Bocatto di cardinale”. Miquel de Bcngourmet ha presentat l’Hostal Colomí a la “Guia Virginias”, i el xocolater Lluís Riera ha ofert la seva particular poesia líquida, un tast de xocolata que ha captivat els oients.

Aquest episodi ha estat una mostra de la riquesa gastronòmica de Lleida, un territori que combina tradició i innovació en els seus productes alimentaris.

ESCOLTEU EL PROGRAMA COMPLET