Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La tercera edició de la Fira de la Ceba de Ciutadilla pretén recuperar el patrimoni etnobotànic del territori

02/10/2024

Recuperar la varietat local ceba de Ciutadilla, de la qual se’n parla des de fa més de 300 anys, és clau per protegir la biodiversitat i recuperar el patrimoni etnobotànic del territori. Actualment, mentre dura el procés de caracterització i es fan estudis sobre eficiència en el reg, la comunitat de regants del poble en fa una producció reduïda que bàsicament es ven tota durant els dos dies que dura la l'esdeveniment firal.

Aquesta és la vocació i el propòsit de la tercera edició de la Fira de la Ceba de Ciutadilla, que es va celebrar el passat cap de setmana amb diverses activitats relacionades amb aquest producte local. El programa va incloure el taller de pastisseria infantil, on els infants van fer coca, pa i brioxeria amb la ceba de Ciutadilla; el taller de tapes fetes amb ceba, destinat als adults, i el sopar popular, on els assistents poden degustar cada any un plat diferent elaborat amb la ceba local, tot amenitzat amb música en directe a l’espai del molí fariner del Valls.

Dos dies intensos al voltant de la ceba dolça de Ciutadilla, que veïns, entitats i govern local han recuperat, impulsat i popularitzat, i que probablement tindrà difusió en tot l’àmbit català en breu.

Nom: III Fira de la Ceba

Lloc: Ciutadilla

Data: 27 i 28 de setembre