Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La Granja Pifarré organitza un taller de conserva de tomata per aquest dissabte

23/07/2024


La iniciativa, dirigida a famílies, compta amb la col·laboració de Fruites i Calçots Andreu i el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i Caixa Rural

La Granja Pifarré prepara un taller artesanal de conserva de tomata per aquest dissabte, 27 de juliol, amb la col·laboració de Fruites i Calçots Andreu, per donar a conèixer el pas a pas d'aquest costum tan arrelat a l'horta lleidatana. El taller va dirigit al públic familiar i compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i Caixa Rural, que aposten per conservar aquesta tradició sostenible de la pagesia de Ponent.

Es tracta d’una matinal amb un taller artesanal de conserva de tomata, que tindrà lloc a les 11 hores a la Granja Pifarré. Les dues empreses organitzadores volen donar a conèixer la practicitat i sostenibilitat d'aquesta pràctica que la pagesia fa des de temps immemorials per poder conservar els seus productes i consumir-los a l'hivern amb la garantia que conserven tot el seu sabor. Aquesta activitat es fa a l'estiu, just en el moment de màxima producció de les tomateres.

El pagès, Carles Pifarré, i l'educador, Joan Pifarré, conduiran la quarta edició del taller de conserva tradicional de tomata a Granja Pifarré. Explicaran el pas a pas i tothom aprendrà a fer la conserva seguint cinc senzills passos fins a acabar obtenint un pot de tomata que passarà el procés del bany Maria perquè es pugui conservar durant un any en condicions. Un cop acabat el taller, tots els participants, grans i petits, s'enduran aquest pot al rebost de casa seva perquè a l'hivern el puguin degustar amb l’elaboració d’alguna salsa ben saborosa.

Es tracta d'una activitat pensada i organitzada per a tots els públics. Enguany, com a novetat, l'activitat acabarà amb un vermut d'amanides de diferents varietats de tomata (blava, verda, groga, pometa…) i una degustació de begudes de l'Horta (sucs ecològics, sidra i cervesa artesana).

L'activitat es podrà reservar a un preu molt popular, les places estaran limitades a 40 participants i la reserva es podrà fer des de la pàgina web de Granja Pifarré o a través d'aquest ENLLAÇ 

Igualment, abans d'acabar l'estiu, el primer cap de setmana de setembre, Granja Pifarré té previst oferir la sisena edició del Laberint de l'Horta amb algunes novetats respecte edicions anteriors i 18 noves proves agroculturals que descobriran personatges històrics i actuals de l'Horta lleidatana.