La fruita dolça i l'oli d'oliva verge extra, una combinació tant inesperada com encertada
27/09/2024
Encara que pugui sobtar, la fruita dolça combina prou bé amb l'oli d'oliva verge extra. Aitona Gourmet, d'aquesta població del Segrià, i Cuadrat Valley, de l'Albagés, a les Garrigues, han presentat aquesta tarda a la Fira de Sant Miquel diversos maridatges dels seus productes i n'han convençut als assistents.
Aitona Gourmet ha aportat als tastos els seus almívars i melmelades de fruita de pinyol, ja que ja no és època per a emprar fruita fresca, ha explicat l'Anna Bebel, excepte en la primera proposta, que ha estat una amanida feta amb l'única nectarina que resta de la temporada i una tomata també de l'horta de l'empresa d'Aitona, regats amb l'Oli, un dels productes de Cuadrat Valley, un OOVE d'arbequina afruitat i madur.
Seguidament, s'ha degustat una torrada amb melmelada de prèssec combinada amb l'Elixir, un oli de recolecció precoç, fet amb una arbequina encara verda. El tercer tast ha plantejat la combinació d'una torradeta fina amb paraguaià en almívar cobert amb un raig de l'oli Elixir Despinyolada, extret d'arbequines desossades, i un polsim de sal amb espirulina aportada per Blauver, d'Almacelles, un dels productors de qualitat i proximitat amb els quals treballa Aitona Gourmet.
L'espirulina és una microalga amb 3.500 milions d'anys de vida a la Terra considerada un superaliment i amb la qual es treballa com a opció per a nodrir els astronautes en futurs llargs viatges espacials.
Nom: Aitona Gourmet i Cuadrat Valley
Lloc: Fira de Sant Miquel
Data: 27 de setembre