Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera escalfa motors

17/05/2024

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera ja ho té tot preparat per a la seva edició anual, que culminarà aquest cap de setmana amb dues jornades plenes de propostes que són la combinació perfecta de gastronomia, cultura i diversió per a tota la família, després de diverses activitats prèvies durant la setmana.

Aquest dissabte tindrà lloc l'obertura oficial de la Fira a la plaça Universitat i una sèrie d'activitats com tallers de country, castells, sardanes i un vol captiu amb globus aerostàtic. També hi haurà un tast de productes sense gluten i música pop rock amb el grup Lluna Plena, així com el 6è Concurs de Paelles Segarròs.

La jornada de diumenge concentrarà les activitats més destacades. La fira obrirà les seves portes a les 10 del matí a la plaça Universitat, seguit de tallers de cuina per a nens, un vermut swing amb el grup Sing Swing Company, i una actuació de música moderna a càrrec del grup Els Assossegats. A la tarda, Mateo Sierra Ballarin, semifinalista de Masterchef, oferirà un showcooking de cuina vegetariana i sense gluten. La jornada acabarà amb una cantada d'havaneres pel grup Veus de Sió.

Igualment, durant tot el cap de setmana, els i les visitants podran gaudir de diverses activitats turístiques i visites al Museu del Blat, així com la Nit dels Museus amb una visita guiada i acompanyament musical.

Activitats prèvies
Al llarg de la setmana, els i les visitants han pogut gaudir d'una variada programació que inclou presentacions de llibres, conferències i tastos de productes locals. La jornada de dilluns va començar amb la presentació del llibre “El cor més humil” d’Andrés Villa, mentre que dimarts es va dur a terme una xerrada sobre el cultiu i consum del cigró a l'Alta Segarra, a càrrec de Ramon Pons. Dimecres, coincidint amb la diada de Sant Isidre, els actes van incloure des de l'esmorzar dels pagesos a la Plaça Major fins a una desfilada de tractors i un dinar de germanor. La setmana va continuar dijous amb la presentació i tast d'embotits per Toni Vilà, i divendres, amb una explicació i tast de productes ecològics de la Segarra per Xavi Morros.