Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La Fira de Sant Miquel-Eurofruit tanca l’edició amb 110.000 visitants i una aposta ferma per la professionalització

02/10/2024

La setantena edició de la Fira de Sant Miquel-Eurofruit va tancar les portes diumenge amb un balanç molt positiu tant per part dels expositors com pel nombre de visitants. Enguany s’ha superat en un 10% la xifra de visitants del 2023. Això suposa la presència d’unes 110.000 persones que han passat per la fira durant els quatre dies de celebració, del 26 al 29 de setembre.

En l’acte de cloenda, encapçalat pel Salvador Illa, president de la Generalitat, qui va lloar la valuosa innovació que es pot trobar a la fira, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va destacar les bones xifres d’aquesta edició i va assegurar que “volem treballar més per la qualitat i la professionalització, que no pas per la quantitat”. 

Per la seva banda, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, va remarcar la importància de Sant Miquel, “fira agrària de referència al país” i que se celebra en el marc del “principal centre agroalimentari del sud d’Europa”. Va afirmar també, que cal modernitzar el sector per atreure a les noves generacions. En aquest sentit, Talarn va recordar que la Diputació impulsa una estratègia de transformació del sector primari a través del G10 (Comitè Estratègic de l’Agenda Compartida per la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, destinat a posar en valor les potencialitats del territori per desenvolupar un model competitiu i sostenible d’economia verda, circular i digitalitzada).

Finalment, Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, va fer una valoració molt positiva d’aquesta edició de Sant Miquel i Eurofruit i va recordar totes les activitats que s’han programat enguany pensant en les generacions més joves.

La Fira Agrària de Sant Miquel i el saló Eurofruit han tingut lloc del 26 al 29 de setembre amb 291 expositors (procedents de l’Estat espanyol, els EE.UU, França, Itàlia i Polònia i a més d’una cinquantena d’activitats paral·leles entre jornades, presentacions, demostracions, degustacions i tales rodones. Ha destacat per la seva participació el 3r Congrés BIT 2024-Edició Lleida, centrat en la bioeconomia d’alt valor afegit i la simbiosi industrial, que ha registrat 230 assistents.



Nom: Fira Agrària de Sant Miquel-Eurofruit

Lloc: Lleida

Dates: del 26 al 29 de stembre