Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La febre pels torrons i la xocolata envaeix el recinte firal i els carrers d'Agramunt

14/10/2024

Els torrons i la xocolata a la pedra han tornat a captivar desenes de milers de visitants que, al llarg de tot el cap de setmana, han omplert Agramunt. La 35a Fira del Torró i la Xocolata a la pedra ha congregat durant els dos dies amants i apassionats del dolç, que han gaudit de la mostra i d’un intens programa d'activitats dirigides per reconeguts professionals de la cuina dolça i productors artesans.

 

Aquesta 35a edició el saló ha presentat diverses novetats que han estat tot un èxit. Tamara Lombardo, directora de la fira, s’ha mostrat molt satisfeta un any més "del gran poder de convocatòria que té la fira pel que fa a volum de visitants". També ha remarcat l'èxit i la "voluntat de continuïtat i consolidació" de l’Acadèmia del Torró, una matinal formativa per a estudiants d'hostaleria que es va fer divendres al matí. Una altra de les novetats d’enguany que també ha tingut molta acceptació i ha exhaurit totes les places disponibles han estat els tallers infantils a l’Espai Cuines, amb activitats renovades amb tallers gastronòmics pedagògics amb productes de l’horta del territori i elaboració de productes dolços i salats.

 

La fira es va inaugurar el dissabte al matí, a càrrec del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig. El dissabte a la tarda, el saló també va rebre la visita del president del Parlament de Catalunya, Josep Rull. I el diumenge va passar per la fira el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper.

 

Durant tot el cap de setmana el recinte firal i els carrers d’Agramunt s’han omplert de visitants amb ganes de conèixer totes les propostes torronaires i les activitats han exhaurit les places disponibles als espais de l'Aula del Gust, l'Aula de Tast i l’Aula de la Xocolata i el Vi, que s’han omplert de sessions de cuina en directe amb reconeguts professionals, presentacions de les novetats dels torronaires d’Agramunt, tasts guiats de productes artesans de proximitat presents a la fira i tasts que han combinat xocolates d’Agramunt amb vins de la DO Costers del Segre. En el marc de la fira també es va celebrar la primera edició del Campionat Nacional "Torró Creatiu Mestre Àngel Velasco", impulsat per Torrons Vicens, i es va proclamar el Torronaire d'Honor, que enguany va recaure en la figura de Ramon Puig Vicens, en reconeixement a aquesta família d'arrelada tradició torronaire a Agramunt. 

Nom: 35a Fira del Torró i la Xocolata a la pedra

Lloc: Agramunt

Data: 12 i 13 d'octubre de 2024