La Cistella de Montgai i Olis Anècdota ofereixen un maridatge de verdures de l'hort a la Fira Q reivindicant la feina del pagès i la vida al món rural
27/04/2024
Anna Coll, propietària de la Cistella de Montgai, i Carla Gili, d'Olis Anècdota, han presentat a l'Espai Proximitat del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida a la Fira Q de Balaguer un maridatge de verdures de l'hort amb tres olis diferents de la firma Anècdota.
Les verdures triades, elaborades en un format de carpaccio i proporcionades per la Cistella de Montgai, han estat el carbassó, que s'ha maridat amb un oli d'oliva arbequina 100% de collita primerenca; la remolatxa, que s'ha combinat amb oli cupatge d'arbequina i piqual, i la pastanaga, que s'ha regat amb un oli de la varietat piqual 100%. Tot seguit s'han donat a tastar al públic assistent, que ha emès la seva valoració.
La Cistella de Montgai és una petita empresa familiar que proveeix productes d'agricultura sostenible i fomenta els valors de la vida rural des del poble de Montgai, a la Noguera.
Olis Anècdota és una iniciativa de Jordi Gili i la seva filla Carla, que van plantar una finca d'oliveres a Montgai i van decidir, sense pretensions, aprofitar-ne el fruit per fer-ne oli. Cullen les olives a mà i les porten a premsar a Vallbona de les Monges, amb el propòsit d'oferir un producte local i convidar els consumidors a conèixer el camp per tal d'establir un vincle més estret entre la ciutat i el món rural.
Nom: Maridatge de verdures de la Cistella de Montgai amb olis Anècdota
Lloc: Fira Q, la Fira de la Qualitat de Balaguer
Data: 27 d'abril