La 27a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials tanca les portes amb xifres de rècord
20/11/2024
Organitzada per l’Ajuntament i per la Cooperativa del Camp Foment Maialenc com a col·laborador principal, la Fira de l’Oli Verd de Maials va ser inaugurada el dissabte 16 pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Òscar Ordeig. Al llarg dels dos dies de la mostra, els visitants van poder gaudir d’activitats de tota mena, com els esmorzars populars i les portes obertes a la Cooperativa, xerrades, visites guiades a la Vilaclosa, tastos i degustacions de diversos productes, exposicions i activitats més especialitzades. En el decurs dels dos dies de fira es van despatxar més de 15.000 litres d'oli.
L’acte de cloenda, el diumenge 17, va anar a càrrec d’Enric Dalmau, president de la DOP Les Garrigues, acompanyat de l’alcalde de Maials, David Masot, i del president de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, Francesc Teixidó. Tant Masot com Teixidó s'han mostrat satisfets pel desenvolupament de la fira, així com pel volum de negoci que el prop d’un centenar d’expositors han generat en una mostra que cap cop està més consolidada i que és un referent dins del sector. L’alcalde ha destacat el rècord de visitants, prop de 15.000, amb gent provinent de la demarcació però també de la resta de Catalunya i de la Franja. Per la seva banda, Teixidó ha subratllat el fet que la gent continuï venint després de 27 anys, perquè de vegades amb el pas del temps es perd l’entusiasme, així que “no podem demanar res més, perquè hi ha hagut més moviment que mai i molta venda d'oli, i això ens dona força per continuar l'any vinent”.
Al marge de la cloenda, un dels actes destacats del diumenge va ser la investidura de l’Amic de l’Oli 2024, una distinció que aquest any ha recaigut en el reconegut actor i humorista Cesc Casanovas, una de les cares més conegudes de programes com "Polònia" o "Crackòvia". La jornada dominical va començar amb el tradicional esmorzar popular a la Cooperativa i va seguir amb l’activitat "Maials d’oli, viure experiències de conèixer com es fa l’oli en la fase més natural: de l’arbre a la cooperativa", organitzada pel Club Ciclista i Excursionista de Maials i guiada per Abert Viladegut i Jordi Jové. Posteriorment es va fer un taller-tast de cerveses artesanes a càrrec de la Vella Caravana; el taller "El gust per la xocolata, la gran desconeguda", dirigit per Xavier Palau, de Pangea Chocolate, i la jornada tècnica "Aprèn a tastar professionalment l’oli", un tast guiat per Pilar Pardell, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, amb la col·laboració de l’Escola Agrària de les Borges Blanques.
Nom: 27a Fira de l'Oli Verd
Lloc: Maials
Data: 16 i 17 de novembre de 2024