Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Increment de paradistes i de visitants a la Fira de la Mel de Riner

07/04/2024

 

Centenars de visitants han passat per la VII Fira de la Mel de Riner (el Solsonès), trobada celebrada aquest diumenge al Santuari del Miracle amb 38 parades de productes artesanals i de proximitat i una vintena d’activitats paral·leles. Joan Solà, alcalde de Riner, ha destacat l’increment de paradistes i de públic, així com la promoció que aquesta fira suposa per al municipi i per als productors de mel i d’altres productes de proximitat de Catalunya.

Solà ha assenyalat que en aquestes set edicions la fira ha passat de quinze a quasi quaranta parades, d’una a tres exposicions i ha doblat el nombre d’activitats paral·leles, que enguany assoleixen la vintena.

Un dels actes destacats de la fira ha estat el lliurament del Guardó L’Abella Rinerenca 2024 al col·lectiu de la Revolta Pagesa del Solsonès, representat per Ramon Vila. L’Abella Rinerenca és un reconeixement a les persones, moviments, empreses o institucions que han tingut una implicació rellevant amb la fira, amb el món apícola, amb el municipi o que han donat un suport important des de les administracions o qualsevol altre àmbit.

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, ha firmat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i ha destacat que “la de Riner és una fira consolidada, basada en un producte amb una extraordinària qualitat, que permet crear sinèrgies entre municipis que treballen també aquest producte, com Arnes o Agramunt”. També ha remarcat que aquest tipus de fires són un bon recurs per atreure visitants, “tot i que Riner té un entorn monumental de gran valor que ja en sí és un gran atractiu”.

Els visitants han trobat a la fira productes artesanals i de proximitat relacionats amb el món de la mel (vinagre de mel, vi de mel, licor de mel, codonyat de mel, crema de mel, sabó de mel, hidromel, gelea real, cervesa de mel, codonyat de mel, vermut de mel, pròpolis, pol·len, contes sobre la mel, espelmes amb cera d’abella) o amb l’apicultura en general. També aliments com formatges, iogurts i altres lactis, embotits, pa i coques, oli i olives, vins i caves, licors, fruita i verdures, fruits secs, pollastre ecològic, carquinyolis i ratafia, etc.