Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Firacóc tanca edició amb gran afluència de públic i expositors molt satisfets

14/05/2024

 

Aquest cap de setmana, 11 i 12 de maig, s’ha celebrat a Tàrrega Firacóc 2024 – 36è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca amb un important èxit de participació i nombroses vendes, fins al punt que s’han arribat a exhaurir molts productes.  Organitzat per la regidoria de Promoció Econòmica, l’esdeveniment és una plataforma gastronòmica que aposta, en el marc de la Festa Major, per les especialitats artesanes de fleca del territori. És un gran aparador de la coca de recapte i altres elaboracions de fleca dolça i salada com pans de pessic, coques, panades, bunyols o panadons, i les varietats tradicionals del cóc urgellenc fetes amb escalivada, llonganissa o arengada.

Una vintena d’expositors procedents de Tàrrega, Torregrossa, Mollerussa, Bellcaire d’Urgell, Anglesola, Bell-lloc d’Urgell, Lleida, Manresa, Vic, Calders, Perafita, etc. han participat en la fira, que han valorat de molt positiva, ja que el volum de vendes ha estat força important. Entre ells, per primera vegada, un expositor amb productes sense gluten, un fet que des de Promoció Econòmica consideren molt important, perquè demostra el dinamisme i l’evolució de la fira, tenint en compte les creixents necessitats del públic.

Firacóc ha comptat amb diversos tallers, per a grans i petits, de galetes, panadons, reaprofitament alimentari , etc. i també s’han fet tastos de pans tradicionals i maridatges amb vins de la DO Costers del Segre.



Nom: Firacóc

Lloc: Tàrrega

Data: 11 i 12 de maig