Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Els productes artesanals copen la Fira de Sant Bartomeu d'Artesa

22/08/2022

Bona valoració però amb menys visitants que en d'altres anys

Artesa de Segre celebra aquest cap de setmana la Fira de Sant Bartomeu. Enguany i, per tercer any consecutiu, l’organització de la fira pretén seguir donant impuls al format D'GUSTA, oferint productes agroalimentaris de proximitat acompanyats de música en directe. El D'GUSTA és l’espai dins la fira pensat per a tots els públics i on es podran degustar tapes elaborades amb productes de proximitat per bars i restaurants d'Artesa de Segre i rodalies. A més de vins i cerveses de productors de proximitat.

A nivell musical, durant el D'GUSTA sopar d'ahir hi va haver concerts a l'escenari central de l'Espai D'GUSTA. Hi va actuar el grup Swingin' in the rain, i avui a les 20:30 hores, l'espai estarà amenitzat a càrrec de les Odettes.

El programa també incloïa altres activitats com un maridatge amb el celler Montsec d'Artesa i el restaurant El Celler; i una xerrada de cuina saludable i de proximitat a càrrec de la nutricionista Raquel París i Sergi de Meià, xef i president de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica. A la fira també s'hi poden trobar parades d'artesans per fomentar-ne el coneixement i consum dels seus productes, varies activitats lúdiques i familiars, mostra i tallers infantils d'oficis antics, mercats i concursos.

La regidora de Festes de l’Ajuntament d'Artesa, Maria Bernaus, va valorar positivament la jornada d'ahir, tot i que va reconèixer que, al matí, "tenim la sensació que hi havia menys gent que d'altres anys. Sense xifres quantificades, però, va exposar que a la tarda hi havia una mica més de gent, a l'espera de veure cern evoluciona la jornada d'avui. Bernaus va destacar que la classe de maridatge va quedar complerta.

Cal recordar que l’any passat només es van fer alguns dels actes de la festa per l'augment de casos de Covid-19 que hi havia en aquell moment. Així mateix, el primer estiu amb pandèmia sí que la van poder celebrar però amb les restriccions pertinents del moment.