Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Els Consells Comarcals, DOP i IGP han avalat la marca i garantia dels productes agroalimentaris lleidatans al Gastronòmic Fòrum Barcelona

13/11/2022

Una aposta de la Diputació de Lleida, per la marca i garantia dels productes de proximitat lleidatans, un enllaç entre el territori i la seva cuina

Un certamen en el què Lleida, s’ha consolidat com a ‘hub’ agroalimentari sostenible i de proximitat de Catalunya

Més de 16.000 professionals, restauradors, compradors i distribuïdors, han gaudit de Lleida, al Gastronòmic Fòrum Barcelona, amb la mostra de productes de proximitat i qualitat de la demarcació utilitzats en els plats elaborats per xefs amb estrelles Michelin i cuiners convidats per la Diputació de Lleida, un certamen en el què Lleida, s’ha consolidat com a ‘hub’ agroalimentari sostenible i de proximitat de Catalunya.

La Diputació de Lleida ha participat en aquest certamen de referència nacional, amb els consells comarcals de les Garrigues, el Segrià, el Pla d’Urgell, la Noguera, el Pallars Jussà, l’Urgell, l’Alt Urgell, el Solsonès i la Cerdanya, presents amb la DOP del Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP de la Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Costers del Segre, la IGP de la Vedella dels Pirineus, la DOP de la Pera de Lleida, la DOP de l’Oli les Garrigues i la IGP del Torró d’Agramunt, com a marca i garantia dels productes de proximitat lleidatans, un enllaç entre el territori i la seva cuina. Un aparador per generar oportunitats de negoci, contactes i promoció del sector agroalimentari.

Amb la voluntat de fomentar el consum d’aliments de proximitat, de reconèixer la feina dels pagesos i productors de casa nostra i augmentar la comercialització, la Diputació de Lleida, ha organitzat en el marc d’aquest Fòrum, un concurs, amb l’objectiu de donar a conèixer entre els visitants, l’APP ‘Aliments del territori i tu’.

Un concurs amb el que les prop de 300 persones que s’han  descarregat aquesta aplicació han entat en el sorteig d’un lot amb productes de proximitat del territori lleidatà. En aquesta ocasió, els guanyadors del concurs han estat: la barcelonina Sílvia Galilea, Daniel Cortés de Girona i, en Miquel Boneu, de Gerb.