Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va inaugurar la 53a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

Oli d'oliva verge extra

20/01/2016

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va ser l’encarregat d’inaugurar la 53a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es va celebrar del 15 al 17 de gener a les Borges Blanques.

En la seva intervenció, Reñé va assenyalar que Catalunya viu un moment excepcional que suposa l’avanç cap a un estat sobirà que es construirà de nou mitjançant les pròpies estructures d’estat, entre les quals s’hi troben els sectors agrari i ramader. “Hem de ser els protagonistes d’aquest procés, i el treball, el talent, l’esforç i el sacrifici dels nostres agricultors i ramaders han de servir per crear una potent estructura d’estat”.

El president va exemplificar la importància del compromís dels catalans amb el sector oleícola i la producció pròpia amb unes dades molt significatives. “Si cada català consumís un litre d’oli a l’any, es cobriria tota la producció d’oli de les Garrigues”, ha indicat Reñé. A Catalunya es produeixen uns 40 milions de litres d’oli anuals i a la comarca de les Garrigues, uns 7 milions.

En el seu parlament, també va remarcar la importància de fires com aquesta “que serveixen d’aparador per mostrar els productes de qualitat i per compartir experiències, nous reptes i afrontar problemàtiques”.

Reñé va afegir que les fires són “mostres d’identitat” i que el cas de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues n’és un bon exemple, ja que “parlar d’oli és parlar de les Garrigues i a la inversa”.

El president de la Diputació de Lleida també va agrair l’esforç de tot el sector oleícola per millorar i fer créixer la comercialització de l’oli i els ha animat a continuar-ho fent.