Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

El Mercat de Pagès de Benavent de Segrià aplega 1.500 visitants i 32 paradistes, el 90% dels quals repetirà l’any vinent

30/09/2024

Benavent de Segrià ha celebrat aquest diumenge, 29 de setembre, la cinquena edició del Mercat de Pagès, una cita multisectorial totalment consolidada,  que té com a objectiu acostar els productes de proximitat, l’artesania, la cultura i la tradició a la ciutadania. La valoració que fa l’Ajuntament d’aquesta edició és molt bona, ja que han passat uns 1.500 visitants i han participat 32 parades, deu de les quals locals, a més, el 90% dels artesans han confirmat l’assistència per a l’any següent. Respecte a la primera edició, el Mercat de Pagès ha quadruplicat la participació de paradistes.

L’Ajuntament de Benavent i les associacions del poble han organitzat un ampli programa d’actes per a grans i petits que ha inclòs una cercavila amb gegants i capgrossos amb tres colles geganteres, un esmorzar popular, tallers per a totes les edats i els concursos de beure amb porro, llançament de pinyol i el joc d’estirar la corda, amb més de 150 participants. També s’han pogut visitar els dos museus del poble, el Museu de Nines Antigues, i el recentment inaugurat Museu d’Antiguitats, com, també l'Església de Sant Joan Baptista i el Trullets.

El programa s’ha completat amb una exposició de maquinària i eines que es feien servir antigament en l’agricultura i amb la cinquena edició de la Trobada de Tractors Antics, a càrrec dels Amics dels Tractors Antics de Ponent, que ha aplegat 35 vehicles.

  

 

Nom: Mercat de Pagès

Lloc: Benavent de Segrià

Data: 29 de setembre