El Davantal Net de Gluten presenta la seva panaderia i pastisseria artesanes per als que no poden consumir aquesta proteïna ni la lactosa
29/09/2024
El Davantal Net de Gluten ha presentat aquest matí el seu pa i productes de pastisseria artesans i fets amb productes de proximitat però sense aquesta proteïna que no poden digerir les persones afectades per l'enfermetat celíaca, un col·lectiu que troba força mancances a l'hora d'adquirir els aliments per a dur una dieta sana, equilibrada i apta per al seu problema.
Arran que a la seva filla gran li van diagnosticar la malaltia fa vuit anys, la Montse Fabrés, del Palau d'Anglesola, va decidir que havia de fer alguna cosa per a què pogués continuar consumint aliments de qualitat, de proximitat i artesans adaptats a les seves noves circumstàncies. A la comarca, va constatar, no n'hi havia. Només trobava articles industrials. Així que va decidir aprendre a fer-los ella mateixa, i d'aquesta manera ajudar també a altres persones amb aquestes limitacions alimentàries.
Ara elabora pans (de barra, rodons, de motlle), pastissos i brioixeria (magdalenes, brioixos, pans de pessic, coques, galetes) tot sense gluten, i també sense lactosa per als que hi han desenvolupat intolerància, i els ha donat tastar a l'estand d'Aliments del Territori i Tu a la Fira de Sant Miquel, juntament amb la primícia d'algunes novetats salades.
Els assistents han pogut descobrir que no tenir aquesta proteïna, de poc valor nutricional, no els fa perdre gens ni mica de qualitat, de textura ni de sabor. El Davantal Net de Gluten, el seu obrador, no té una botiga física. Els qui vulguin repetir hauran d'encarregar-los, ella els produeix únicament segons demanda.
Nom: El Davantal Net de Gluten
Lloc: Fira de Sant Miquel
Data: 29 de setembre