El celler Mas Blanch i Jové celebra la tradicional sardinada popular amb tast de vins i del primer oli verd de la temporada
11/11/2024
El celler Mas Blanch i Jové va celebrar aquest passat diumenge, 10 de novembre, el Dia Europeu de l’Enoturisme amb la tradicional sardinada popular que ofereix des de fa anys a clients, amics i públic en general. Gairebé 150 persones van gaudir de l’esmorzar popular que la família Blanch Jové organitza entre les tines del seu celler de la Pobla de Cérvoles.
Durant la festa gastronòmica es van coure 400 sardines a la brasa, amb pa torrat, olives i un tast de vins de la propietat “procedents dels nostres ceps ecològics d’altura, secs i pedregosos, que s’estenen al llarg de 25 Ha de vinya. Fa tot just tres setmanes que hem acabat la verema a mà dels 25.000 kg de raïm”, explica Sara Jové, gerent del celler Mas Blanch i Jové. A més, els comensals van tenir el privilegi de tastar el primer oli verd Òlim Verd de Molí del Set, “un oli ecològic, d’oliva cent per cent arbequina, sense centrifugar ni filtrar i premsat en fred”, comenta Jové. Feia només un parell de dies que havien començat la collita de les olives i l’esmorzar va servir per assaborir aquest primer oli, de baixa acidesa i afruitat. “Creiem que la collita serà una mica millor que la de l’any passat i arribarem als 10.000 kg, però res a veure amb les bones anyades en les quals hem assolit els 40.000 kg”, assegura Sara Jové.
Així mateix, els assistents a la sardinada van poder visitar gratuïtament el celler Mas Blanch i Jové, que pertany a la D.O. Costers del Segre, i que acull La Vinya dels Artistes, una galeria d'art a l'aire lliure, amb instal·lacions d'artistes de referència entre oliveres i vinyes.