Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Dues carbasses de prop de 700 quilos protagonitzen la Fira d'Ous d'Euga de Sant Llorenç de Morunys

14/10/2024

La Fira d'Ous d'Euga, que es va celebrar ahir diumenge a Sant Llorenç de Morunys, ha registrat un nou rècord en el concurs de carbasses gegants cultivades a la Vall de Lord amb un exemplar de 676 quilos, si bé la que va donar més pes a la bàscula en va ser una de 680 quilos procedent de Corbera. Enguany, com a novetat, també s'hi ha fet un concurs de les síndries més grosses, amb prop d'una vintena de participants, i el primer premi ha recaigut en un exemplar de 84,5 quilos, també de Corbera.

 

El concurs de carbasses i síndries gegants s'ha inscrit en el marc de la 13a edició del Mercat del Pagès, que va tenir lloc durant el darrer cap de setmana a la plaça de la Canal de Sant Llorenç de Morunys, on es va instal·lar una vintena de parades que van oferir una àmplia varietat de productes locals.

 

Un cop acabat el concurs, es van obrir algunes de les carbasses de dimensions més grans i se'n van repartir trossos entre el públic assistent. Jordi Xandri, el productor de Sant Llorenç que va aportar la carbassa més pesada que s'ha cultivat mai a la Vall de Lord, va revelar alguns dels secrets per produir aquests exemplars gegants: la genètica de les llavors que es planten, l'ús de fertilitzants i adobs especials, la pol·linització artificial i l'aportació diària d'aigua.

 

Nom: Fira d'Ous d'Euga i 13è Mercat del Pagès

Lloc: Sant Llorenç de Morunys

Data: 12 i 13 d'octubre de 2024