Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Dos dies de fira a Llimiana per descobrir els secrets de l'elaboració de mostillo

15/10/2024

El proppassat cap de setmana va tenir lloc a Llimiana la 15a edició de la Fira del Mostillo coincidint amb l'11a edició de la Trobada de Forjadores i Forjadors, que es va desenvolupar el dissabte a la tarda amb la continuació del projecte de forja iniciat l'any passat. La fira ha servit per familiaritzar el públic assistent amb l'elaboració del mostillo, que és un xarop a base d'almívar concentrat de most de raïm, un dolç típic del temps de verema amb el qual es pot confeccionar infinitat de plats.

 

La Fira del Mostillo, que va reunir 35 parades de productes artesans i de proximitat, es va inaugurar el dissabte a la tarda i va incloure un tast musicat i una sessió de ball. El diumenge va ser la jornada central, durant la qual es va oferir un taller d'elaboració de mostillo, dirigit per Glòria Piqué, i es va donar a tastar als visitants més de 160 plats de receptes amb aquest dolç tradicional, elaborats pels mateixos veïns i veïnes de Llimiana.

 

La mostra es va completar amb altres activitats com un esmorzar de fira a la plaça del Fossar Vell, una exposició d'aquarel·les i de fotografies, un taller d'espelmes, una trobada de country, un concert d'acordió a càrrec d'Àlex Bustos, i la jornada va cloure amb un dinar popular per a 150 comensals.

 

Nom: 15a Fira del Mostillo i 11a Trobada de Forjadores i Forjadors

Lloc: Llimiana

Data: 12 i 13 d'octubre de 2024