Delícies en petit format
16/06/2022
Posar en valor la tapa com a element diferencial de la gastronomia espanyola és l’essència del Dia Mundial de la Tapa, que se celebra avui
Tot i els costos disparats i la falta de personal, tres de cada quatre professionals de l’hostaleria no volen treure-la de la seua oferta
Creativitat i tradició als fogons s’assaboreixen en petit format. Avui es reivindica amb motiu del Dia Mundial de la Tapa, una iniciativa impulsada per Saborea España que commemora enguany el seu desè aniversari. La jornada vol posar en valor la tapa com un emblema de la gastronomia espanyola. Com a aparador del producte de la terra, reflecteix a la perfecció les particularitats gastronòmiques de cada territori. Un univers d’aromes i gustos que es poden assaborir en aquells establiments que secunden la iniciativa, disseminats arreu del territori. Fins i tot la proposta ha fet fortuna més enllà de les fronteres, viatjant a Irlanda o Argentina.
De fet, la tapa ha resistit millor els embats de la pandèmia que altres formats. I tot el context complicat que travessa l’hostaleria, amb costos disparats i falta de personal, els professionals no volen renunciar a oferir-la. Tres de cada quatre no es plantegen treure-la del seu establiment, apunta l’estudi sobre la tapa i el consum fet per Hostaleria d’Espanya, on han pres part 633 establiments. Consideren que és un important reclam per a la clientela, de manera que sis de cada deu l’ofereixen gratuïtament com a complement a la beguda, i un 63,9% creuen que és rendible des del punt de vista empresarial.