Degustacions de panadons i coques artesanes de Lo + Bo de Lleida, a l’estand d’Aliments del Territori i tu
26/09/2024
El públic assistent aquesta tarda a l’estand d’Aliments del Territori i tu de la Fira de Sant Miquel ha pogut gaudir de delicioses degustacions de panadó de pinyons, panses i espinacs i de coques de recapte, elaborades per Albert Porté, de Lo + Bo de Lleida.
El responsable d’aquesta empresa familiar mollerussenca ha compartit els secrets d’aquestes dues receptes artesanals, imprescindibles de la gastronomia de les Terres de Lleida. Porté ha explicat que els panadons van néixer fa molts anys com un aliment molt nutritiu, fet amb ingredients que tothom tenia a casa en les zones rurals en èpoques d'escassetat: “Moltes famílies tenien vinya per a consum propi i guardaven panses per a l'hivern, sembraven espinacs als seus horts i recollien pinyons al bosc. La matèria primera la tenien fàcilment a l’abast”, ha comentat.
Ha explicat com s’elabora la pasta dels dos productes, sense llevat i afegint pebre i oli d’oliva verge extra a la massa de farina. Finalment, Albert Porté ha comentat que tant el panadó com la coca de recapte, ja es mengen durant tot l’any arreu.
La degustació d’avui de Lo + Bo de Lleida ha comptat amb la col·laboració de Delicadeses del Pla.
Nom: Lo + Bo de Lleida (Mollerussa)
Lloc: Fira de Sant Miquel
Data: 26 de setembre