Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Conserves artesanes de tota mena, dolces i salades, que van directament del pot al plat

29/09/2024

Les conserves poden ser de molts tipus, i n'hi ha de dolces i salades. De les dues classes n'han presentat aquesta tarda a l'estand d'Aliments del Territori i Tu els impulsors de Mos de Tros, la Lídia Fernández i en Jaume Espart. L'èxit entre familiars i amistats de les conserves que feien a casa seva a Vallverd va fer que uns amics barcelonins els animessin a produir-ne per a vendre i guanyar-s'hi la vida. Els van convèncer, fa deu anys s'hi van posar i la cosa ha funcionat prou bé.

Avui han donat a tastar als presents els seus bolets en escabetx, l'escalivada, una melmelada de poma, una confitura de figa i l'almívar de pera i préssec. La seva proposta és degustar-los tal com surten del pot, directament al plat.

També fan patés d'albergínia i melmelades de ceba, pebrot vermell i tomata per a 'vermutejar'; melmelades de maduixa, pera i nous, pruna, taronja i figa amb ametlla, i acompanyaments culinaris com la samfaina, el romesco, la tomata natural, el freginat i el sofregit. I, com a tribut al seu poble, expliquen, la ceba confitada amb fesols. Tot artesà, envasat en un pot de vidre i esperant arribar al plat.

 

Nom: Mos de Tros

 

Lloc: Fira de Sant Miquel

 

Data: 29 de setembre