Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Casa Patau, de Menàrguens, tanca els tastos d’”Aliments del Territori i tu” a la fira Q de Balaguer, amb els seus vins joves  

28/04/2024

 

Els encarregats de cloure els tastos i presentacions que s’han portat a terme aquests dos dies a la Fira Q de Balaguer, dins de l’estand d’”Aliments del Territori i tu”, han estat els germans Josep i Santiago Ros, propietaris de Casa Patau, un petit celler familiar i artesà de Menàrguens.

Josep Ros ha explicat que tenen vinyes a Balaguer i Menàrguens, conreades amb mètodes tradicionals,  i que en aquesta població tenen el celler familiar on elaboren els vins procedents de 15 varietats diferents –8 blanques i 7 negres–, per aconseguir uns vins blancs, negres i rosats amb el millor cupatge. Al celler premsen el raïm i fermenten el most amb temperatura controlada. Seguidament, el deixem reposar i envellir en botes de roure francès, americà i roure europeu, on el vi pren les aromes terciàries. Ros ha comentat que actualment estan treballant per fer la transició ecològica a les seves vinyes, on ja no utilitzen insecticides ni adobs químics.

A la Fira Q han fet el tast d’un Patau negre, un vi jove de 2023, afruitat, amb aromes de fruita vermella i una graduació de 13,5 º, que han maridat amb una deliciosa coca de recapte de Bo de Shalom, de Lleida, empresa que ha col·laborat estretament amb ”Aliments del Territori i tu” durant tota la fira.

 

 

 

Nom: Casa Patau, de Menàrguens, i Bo de Shalom, de Lleida

Lloc: Fira Q, la Fira de la Qualitat de Balaguer

Data: 28 d’abril