Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Carpaccio de corder de pastura de la mà de la cuinera Txica dxef i els ramaders de Pla Oví

29/09/2024

Quan una carn és d'una qualitat excepcional, la millor manera de consumir-la és crua, ho té molt clar l'Eva Chica, de Txica dxef, que es defineix com a 'cuinera a domicili' i ofereix els seus serveis per a celebracions familiars o trobades de tota mena, on es desplaça per a treballar a la cuina dels seus clients, a banda d'impartir també tallers de cuina.
La cuinera de Balaguer creu que aquesta és la manera de respectar més el producte, sotmetent-lo a la menor manipulació possible i, inspirada en una iniciativa que va descobrir a l'Aragó, ha proposat aquesta tarda el tast d'un carpaccio de corder de pastura.
Per a elaborar-lo, ha triat la mitjana, curada, desossada, lleugerament salada i pebrada i envasada al buit, que ha tallat en fines làmines in situ. Després, les ha posat sobre una base mare de coca de recapte i ha afegit una ratlladura de pell de llima, uns brots japonesos de gust cítric i una micro-rúca que simbolitza l'herba de la qual s'ha alimentat l'animal. Ha rematat el plat amb un raig d'oli d'oliva d'Algerri.
La carn l'ha aportat Pla Oví, un projecte de ramaderia extensiva iniciat fa deu anys a Algerri que ofereix carn de corder de raça aragonesa criat durant cinc mesos a l'aire lliure, durant els quals només ha tastat la llet materna i pastures fresques. D'aquesta forma, la carn té menys greix, infiltrat a més per l'exercici. Amb els seus 400 caps de bestiar, que ajuden a prevenir incendis forestals, la Gemma Arnillas i el Jordi Terés tanquen el cercle: controlen tot el procés de producció de la carn, ells mateixos conreen el cereal i el farratge que mengen les ovelles.

Nom: Pla Oví i Txica dxef

Lloc: Fira de Sant Miquel

Data: 29 de setembre