Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Cap de setmana intens amb fires de comerç, medi ambient, automoció i tradicions a les Terres de Lleida

19/10/2024

Alcarràs, Esterri d’Àneu, Tàrrega, La Seu d’Urgell, Balaguer, Barbens i El Pont de Suert celebren esdeveniments que promocionen els seus productes locals i la cultura tradicional

Les terres de Lleida s’endinsen en un cap de setmana ple d’activitats amb fires de gran rellevància que tindran lloc a diferents localitats del territori. Entre les més destacades es troben la Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs, la Fira de Santa Teresa d’Esterri d’Àneu, la Fira del Medi Ambient de Tàrrega, la Fira de Sant Ermengol a La Seu d’Urgell, Firauto a Balaguer, la Fira de la Poma de Barbens i la Fira de la Girella al Pont de Suert.

Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs
Alcarràs serà l’escenari de la XXXII Fira del Comerç i el Rebost, acompanyada de la 3a edició del Vedellatast, que se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre. Aquest esdeveniment ofereix una àmplia varietat d’activitats per a tots els públics, des de showcooking amb la reconeguda cuinera Ada Parellada fins a degustacions de carn de vedella, tot plegat amb l’objectiu de promocionar el comerç local i els productes de proximitat.

Fira de Santa Teresa d’Esterri d’Àneu
Esterri d’Àneu acull la tradicional Fira de Santa Teresa, una de les cites més esperades del Pallars Sobirà. Aquesta fira, de llarga tradició ramadera, compta amb activitats com el 43è concurs comarcal de raça Bruna dels Pirineus i la subhasta autonòmica de vedells. Els visitants podran gaudir de productes artesans, tastos de carn de vedella i poltre, i tallers familiars.

Fira del Medi Ambient de Tàrrega
La 24a edició de la Fira del Medi Ambient a Tàrrega posa el focus en la sostenibilitat i els productes ecològics. Amb una gran diversitat d’expositors, aquesta fira destaca per la seva varietat d’activitats com tallers, showcookings, xerrades sobre energies renovables i la tradicional fira-mercat de productes ecològics que se celebrarà a la plaça del Carme.

Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell
La Seu d’Urgell es prepara per acollir la mil·lenària Fira de Sant Ermengol, que enguany celebra el 30è aniversari de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. Amb quaranta formatgers participants, aquest esdeveniment és una cita imprescindible per als amants del formatge i la gastronomia del Pirineu, a més de comptar amb exposicions d’artesania, tallers i activitats per a tota la família.

Firauto a Balaguer
La 32a edició de Firauto arriba a Balaguer amb una àmplia oferta de vehicles d’ocasió i seminous. La fira, que tindrà lloc del 18 al 20 d’octubre al pavelló Inpacsa, permetrà als visitants explorar un ventall ampli d’opcions des de vehicles econòmics fins a models d’alta gamma, amb la novetat d’un espai dedicat a la mobilitat elèctrica.

Fira de la Poma de Barbens
Barbens celebra la 41a edició de la seva popular Fira de la Poma, on aquest fruit és el gran protagonista. El programa inclou activitats com demostracions de cuina, tastos de sidra, exposicions de pomes i un vermut musical. També hi haurà una gimcana de tractors i espectacles per als més petits, creant un ambient festiu per a totes les edats.

Fira de la Girella al Pont de Suert
La Fira de la Girella, al Pont de Suert, tanca el cap de setmana amb un homenatge a aquest embotit tradicional del Pirineu. A més de la degustació de girella, els visitants podran gaudir d’una mostra d’oficis antics, jocs tradicionals i actuacions itinerants pels carrers del municipi.