Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Cap de setmana farcit de fires de ramaderia, màgia, gastronomia, literatura i productes de la terra

05/10/2024

De la Fira Menja’t Soses a les fires ramaderes de la Pobleta de Bellveí, Les i Vielha, passant per Montgai Màgia, Lo Llumener i el Concurs de Carbasses Gegants, el territori ofereix una àmplia varietat d’activitats per a tots els gustos

Aquest cap de setmana, les terres de Lleida s’omplen d’activitats amb diverses fires que celebren la cultura, les tradicions i els productes locals. De la gastronomia de proximitat als espectacles de màgia, els visitants podran gaudir d’un ampli ventall d’esdeveniments a diferents municipis com Soses, La Pobleta de Bellveí, Montgai, Sort, Sedó, Les i Vielha.

4a Fira Menja’t Soses

A Soses, el dissabte 5 d’octubre, tindrà lloc la 4a Fira Menja’t Soses, una jornada dedicada a la promoció dels productes agroalimentaris de la Plana de Lleida. Durant tot el dia, es podrà gaudir de tastos de productes com mel, formatges i embotits, així com de tallers de maridatge i música en directe. A més, es podrà visitar el jaciment de Gebut, recentment incorporat a la Ruta dels Ibers.

Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí

La Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí, que se celebrarà el 5 i 6 d’octubre, és una de les més antigues de la comarca del Pallars Jussà. Durant la fira, es faran exhibicions i concursos de bestiar pirinenc, a més de mostres d’oficis tradicionals. També s’oferiran productes locals i activitats lúdiques per a tota la família, en un entorn que barreja tradició i festa popular.

16a edició de Montgai Màgia – Fira de la Màgia al Carrer

Del 3 al 6 d’octubre, Montgai es converteix en la capital de la màgia amb la 16a edició de Montgai Màgia. Més de cinquanta mags oferiran espectacles i tallers per a totes les edats a diferents punts del poble. A més, la fira inclourà un mercat de productes artesans i alimentaris, complementant l’ambient màgic de la jornada.

9a Petita Fira d’Àlbums i Contes Il·lustrats (Lo Llumener)

El dissabte 5 d’octubre, Sort acollirà la 9a Petita Fira d’Àlbums i Contes Il·lustrats (Lo Llumener), un esdeveniment que promou la literatura infantil i juvenil. La fira, emmarcada en el Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils, ofereix activitats per a tota la família, com espectacles, tallers i jocs a l’aire lliure.

15è Concurs de Carbasses Gegants – Mostra de la Terra

El diumenge 6 d’octubre, a Sedó, se celebrarà el 15è Concurs de Carbasses Gegants – Mostra de la Terra, on es podrà gaudir de productes artesanals i de temporada, com formatges i confitures, així com de jocs infantils. La jornada conclourà amb la pesada de carbasses gegants i l’entrega de premis, en una activitat ideal per a famílies.

Fira Ramadera de Les

El diumenge 6 d’octubre, la població de Les acollirà la Fira Ramadera de Les, una jornada dedicada a la ramaderia i al comerç. Els assistents podran gaudir d’exhibicions de bestiar, un concurs morfològic de cavalls i activitats lúdiques com una exhibició de ball de country. La fira inclourà també un esmorzar popular per a tots els visitants.

Fira Ramadera Comercial de Vielha

El dimarts 8 d’octubre, Vielha acollirà la Fira Ramadera Comercial de Vielha, un esdeveniment amb més de cent anys d’història. Tot i les restriccions per una malaltia del bestiar, la fira se centrarà enguany en l’exhibició de cavalls i comptarà amb un mercat de productes comercials, oferint un tast autèntic de les tradicions ramaderes de la Vall d’Aran.