Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Bell-lloc organitzarà la primera fira de tota la seva història i la dedica al vi i la gastronomia

17/02/2023

El certamen es realitzarà els dies 4 i 5 de març

Bell-lloc d’Urgell fa una aposta per sector del vi i la gastronomia, com a eina dinamitzadora del municipi, que canalitzarà a través de la ‘Fira Bell-lloc d’Urgell, Gas-tronomia i Vi’. Es tracta del primer certamen firal que s’organitza en aquest municipi del Pla d’Urgell, que es tingui dades, segons expli-ca l’alcaldessa del municipi, Rosa Maria Buira, una iniciativa que té la voluntat de ser un punt de partida d’activitats que fomentin el consum de productes locals, i atreguin visitants al municipi.

AL LOCAL LA CULTURAL
La Fira de Bell-lloc d’Urgell se celebrarà els dies 4 i 5 de març en el local La Cultural, amb l’objectiu que sigui totalment a cobert per garantir la confortabilitat dels ex-positors i visitants, segons explica el regidor Marc Cuenca, que serà el coordinador del certamen.Cuenca afegeix que es tracta d’una primera edició en la qual es vol limitar el nombre d’exposi-tors per tal que el volum de ven-des sigui important, i els resultats puguin garantir la continuïtat del certamen.

UNA DESENA DE CELLERS
Està previst que hi participin una desena de cellers de terres lleidatanes i tarragonines, així com una representació dels pro-ductors artesans dels sectors dels embotits, formatges, conserves, fleques, entre altres. La previsió en aquesta primera edició és no superar els vint-i-cinc expositors, tots amb el segell de la proximi-tat i de la qualitat que garanteix la producció artesanal, assegura Cuenca. La mostra expositiva es com-plementarà amb una jornada en la qual es debatrà sobre el consum dels productes de proxi-mitat, en la que hi participaran Isidre Ribalta de la comercialitza-dora targarina Carviresa, i un re-presentant de Conserves Capell de Bellvís. La presencia professio-nal es completarà amb la presen-tació del llibre el sommelier tor-tosí, Javier Campo, i la xerrada de l’Associació d’empresaris del Pla d’Urgell AGRUPEM. Aquests actes tindran lloc a la Sala Polivalent de la Incubadora d’Empreses (I’da)

FIRA SECTORIAL
Marc Cuenca va destacar ahir que s’ha volgut impulsar una fira sectorial, que permeti als produc-tors presentar els seus productes a un públic més selecte i interes-sat. Segons el regidor, una manera de què el certamen pugui compa-ginar el caire lúdic i familiar, amb el més professional, que relacioni productors i consumidors

Per a més informació!!!!