Amb la voluntat de fomentar el consum d’aliments de proximitat, de reconèixer la feina dels nostres pagesos i productors, i de contribuir d’una manera molt important a la riquesa de les nostres terres i a la seva internacionalització, la Diputació de Lleida ha endegat la campanya “Aliments del territori i tu”.
Un treball conjunt de suport al sector agroalimentari que és possible gràcies a la col·laboració de tots els consells comarcals lleidatans, del Conselh Generau d’Aran, dels prop de 200 productors i restauradors que hi participen i de Gustum, un projecte impulsat per Grups d’Acció Local Leader de Lleida, les Illes Balears i Euskadi, que fa possible la materialització d’aquesta iniciativa de desenvolupament rural a través de la promoció de productes agroalimentaris de qualitat.
L’excel·lent reputació gastronòmica de les terres de Lleida, fonamentada tant en la varietat i qualitat dels productes de la terra com en la tradició gastronòmica i l’alt nivell dels seus restauradors, ha registrat un nou impuls gràcies a l’aliança entre la Diputació de Lleida i el projecte Gustum, que ha posat en marxa una innovadora campanya de promoció dels productes artesanals i de la gastronomia lleidatanes.
Paral·lelament, s’ha portat a terme una iniciativa molt ben acollida pel sector de la restauració, que posa en valor l’excel·lència i el talent del sector agroalimentari lleidatà i les activitats que hi estan directament relacionades, com ara la cuina. D’aquí naixen el concurs de receptes “13 Tapes”, organitzat amb la col·laboració del projecte Gustum i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i un calendari editat per la Diputació de Lleida amb una mostra detallada –una recepta per comarca– de les propostes escollides pel públic.