Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Aliments del territori i tu, un lloc per provar els nostres productes agroalimentaris

Publicat per: Redacció VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Miquel Bresolí

18/03/2013

Les activitats i degustacions de productes agroalimentaris han omplert cada dia el saló “Aliments del territori i tu” de la Diputació de Lleida en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa. Entre dissabte i diumenge hi han passat unes 400 persones.

Aquest iniciativa de la Diputació de Lleida agrupa fins a 200 productes de proximitat de 98 municipis en un espai de 340 metres quadrats on hi ha representades totes les comarques de la demarcació.

El president de la Diputació, Joan Reñé, va visitar diumenge l’espai, on va parlar d'aquesta proposta i la seva voluntat: “Hem volgut que totes les comarques tinguin una presència especial perquè tots aquest productes de proximitat, artesanals, d’altíssima qualitat que s’estan produint a les nostres comarques, i els artesans que donen vida a tots els municipis petits del nostre territori, puguin ser-hi presents”.

Activitats gratuïtes per a infants

Avui dilluns, i durant tot el matí, l’espai oferirà activitats per nens entre 6 i 12 anys de diferents escoles. Es tracta d’un taller pedagògic i gastronòmic que durà a terme l’empresa Petit Xef, i que vol inculcar als més petits bons hàbits alimentaris i els avantatges de la cuina de proximitat.

A més, el programa l’Oracle, de Catalunya Ràdio, que presenta el periodista Xavier, Grasset, es farà aquest dilluns en directe des del mateix saló “Aliments del territori i tu”, a la Fira de Sant Josep.

El programa s’emetrà en directe, de 15 a 16 hores, des de la zona de showcooking. Entre els seus continguts, l’Oracle entrevistarà el president de la Diputació, Joan Reñé, o l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.