Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Tot a punt perquè dissabte obri les portes la Fira de Sant Josep

Del 16 al 19 de març

12/03/2024

Un any més el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida estarà present a la Fira de Sant Josep de Mollerussa amb l'estand "Aliments del Territori i tu". En aquest espai s'hi desenvoluparà tots els dies de fira, matí i tarda, un ampli programa d'activitats que inclou tallers de cuina, tastos i degustacions, maridatges i xerrades, a càrrec de reputats xefs, restauradors, sommeliers i representants d'empreses productores del territori.

 

La Fira Catalana de la Maquinària Agrícola assoleix enguany la seva 151a edició, que es desenvoluparà des del dissabte 16 fins a la diada de Sant Josep, el dimarts 19 de març, als carrers i pavellons firals de la capital del Pla d'Urgell. Paral·lelament se celebrarà també el 43è Saló de l'Automòbil. La mostra, fira de referència del sector agrícola a Catalunya i a l'estat, espera repetir les xifres de l'any passat, quan va aplegar prop de 140.000 visitants i 253 expositors. El recinte firal, remodelat precisament amb motiu de la celebració de la 150a edició, oferirà gairebé 22.000 metres quadrats d'exposició.

 

El dia 10 de març de 1872 el ple de l’Ajuntament de Mollerussa acordà celebrar un mercat setmanal i dues fires anuals, la primera a la primavera i una altra a la tardor; ambdues fires eren de bestiar. Però fou el dia 18 de gener de 1885 quan la fira de primavera, que se celebrava del 6 al 8 de març, es traslladà al dia 19 del mateix mes de març, festivitat de Sant Josep, i s’anul·là la fira de la tardor. En aquells temps Mollerussa tenia 1.600 habitants, enfront els 15.000 de què disposa en l'actualitat.

 

 

Nom: Fira de Sant Josep

Lloc: Mollerussa

Data: del 16 al 19 de març de 2024