Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Taller per elaborar l’entrepà de corder “Paquito”, a càrrec de Gemma Arnillas, del PlaOví d’Algerri, i d’Eva Chica, de Txica dxef de Balaguer

16 de març

16/03/2024

 

La gastronomia i els productes i productors del territori tenen el seu espai de demostracions a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, a l'estand "Aliments del Territori i tu". Aquesta tarda el duet format per Gemma Arnillas, del PlaOví d’Algerri, i la cuinera Eva Chica, de Txica dxef de Balaguer, han elaborat el popular entrepà de corder “Paquito”, amb matèria primera de la terra.

El “Paquito” és un entrepà amb carn de xai, una de les últimes tendències gastronòmiques de moda, que combina un aliment gourmet com és el xai amb una menja tan informal (street food) com l'entrepà.

 Ambdues han coincidit a destacar que al territori tenim una matèria primera excel·lent, tant en l’àmbit agrícola com en el ramader, i han posat en valor els productes de qualitat i de proximitat que produïm. 

 Les dues professionals han explicat les respectives experiències a les seves empreses: Gemma Arnillas al capdavant del PlaOví, una jove explotació ramadera d’oví extensiu a Algerri, i Eva Chica, cuinera responsable de l’empresa Txica dxef de Balaguer, amb cuina casolana i de proximitat.

 

  

Nom: Elaboració de l’entrepà “Paquito”

Lloc: Fira de Sant Josep de Mollerussa

Data: 16 de març