Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Presentació de la nova poma catalana Tutti al Fòrum Gastronòmic Girona, amb demostracions de Xixo Castaño i Joel Castanyé

12 de març

14/03/2024

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, PRODECA, IRTA i FRUIT FUTUR han presentat la nova poma catalana Tutti, dins del marc del Fòrum Gastronòmic Girona.

Durant l’acte s’han exposat les propietats i potencialitats d'aquesta nova varietat de poma, d'origen català i adaptada al canvi climàtic, el seu conreu i recol·lecció, la distribució i s’han portat a terme diverses elaboracions culinàries.

Diferents ponents han explicat l’origen i les oportunitats de la producció de la Tutti, mentre que la presidenta d’AFRUCAT, Montse Baró, ha parlat sobre les perspectives comercials de la poma catalana.

Els restauradors de Ponent, Xixo Castaño del restaurant Malena de Gimenells, i Joel Catanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, juntament amb Joan Roca del restaurant Celler de Can Roca de Girona, i Martina i Carlota Puigvert del restaurant Les Cols d’Olot (tots ells amb diverses estrelles Michelin), han fet diferents demostracions de les excel·lències gastronòmiques de la nova poma.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec del conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, David Mascort.


Nom: Presentació de la nova poma catalana Tutti

Lloc: Fòrum Gastronòmic Girona

Data: 12 de març