Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La Fira del Trumfo i la Tòfona i la Festa del Vi tanquen l’edició d’enguany amb xifres satisfactòries malgrat el temps insegur del dissabte

Del 2 al 3 de març

06/03/2024

L’esdeveniment de música i gastronomia torna a omplir la plaça del Camp, on els vins de la terra i els productes locals han estat els protagonistes

Amb més de cinquanta expositors, la XX Fira del Trumfo i la Tòfona i la IX Festa del Vi, organitzades pel Consell Comarcal del Solsonès, van registrar una gran afluència de públic que, malgrat el temps plujós del dissabte, no es va voler perdre l’esdeveniment referent en el calendari gastronòmic i musical de la comarca.

En total, cinquanta-dos expositors van oferir una àmplia varietat de trumfos, tòfones, productes alimentaris de proximitat, i una selecció de vins de la terra en una fira que mostra la riquesa gastronòmica del territori.

Els actes estrella van tornar a ser les actuacions de la Festa del Vi. Les Argelagues van posar la nota musical amb els ritmes de taverna el dissabte al migdia, mentre que, a partir de les vuit del vespre, Glòria Tàpia i Alexis Cabrillana van aplegar els seus incondicionals, que, sota el paraigua, no es van voler perdre la seva actuació. A partir de dos quarts de deu de la nit, malgrat l’ambient plujós, les "Fil·loxeretes" van posar punt final a la fira del dissabte amb una exhibició de correfoc. L’endemà al matí, Wax and Boogie van fer ballar tothom a ritme de swing.

Un altre dels esdeveniments que van tenir una resposta molt bona va ser la segona edició de la Fira del Petit Botiguer, a la plaça Major de Solsona, el mateix dissabte a la tarda. La fira va tornar a aplegar els més petits de la casa moguts per l’esperit comerciant, amb l'acompanyament musical d'Àtic Taller Musical i l'Escola Municipal de Música Joan Roure.

Concurs de pelar trumfos, reconeixements i exposició de maquinària

Miquel Santaulària es va imposar a la vintena de participants del concurs de pelar trumfos, davant l’expectació dels visitants. D'altra banda, l’establiment de restauració El Ral va rebre el reconeixement a l’establiment trumfaire. Pel que fa al premi Bufet, la UBIC es va endur el reconeixement d’enguany. També cal destacar l’exposició de maquinària antiga, novetat en l’edició d’aquest any, que ha captivat l'interès del públic de totes les edats.

La Fira del Trumfo i la Tòfona, que enguany complia la vintena edició, i la Festa del Vi, que en sumava nou, s’han reafirmat com a esdeveniments referents per a la promoció del patrimoni gastronòmic del Solsonès.

 

Nom: XX Fira del Trumfo i la Tòfona i la IX Festa del Vi

Lloc: Solsona

Dates: 2 i 3 de març de 2024

 

Peu de foto: Cinquanta-dos expositors van participar en aquesta edició.