Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La Festa de l’Oli de l’Albi ven més de 3.000 litres d’oli

3 de març

11/03/2024

L’Albi ha celebrat la 29a edició de la Festa de l’Oli, durant la qual enguany s’han venut més de 3.000 litres d’aquest preuat producte. Segons ha explicat Xavier Cornet, president de la Cooperativa de l’Albi –entitat que organitza anualment aquest esdeveniment–, “han passat per la festa més de 1.500 visitants i estem molt satisfets de la resposta de la gent, perquè la venda ha estat un 15 % superior respecte a l’any passat”. Cornet comenta que, “malgrat l'augment del preu de l’oli, el públic ha optat majoritàriament per la compra de garrafes de 5 litres, a 50 €, mentre que només alguns han adquirit ampolles de 2 litres, a 22 euros”.

La festa va començar a les 9 del matí, amb un esmorzar popular a la plaça de la Cooperativa, on els assistents van poder degustar l'oli de la darrera collita juntament amb productes de la terra.

Durant tot el matí, el públic va visitar les instal·lacions de la cooperativa i va poder comprar l'oli d'oliva que hi elaboren, a més dels productes de l'agrobotiga.

La Cooperativa de l’Albi es va fundar el 1919. Actualment, amb el nom de “Cooperativa Agrícola de l’Albi”, es dedica a l’elaboració i envasament de l’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues. El 90 % dels socis de la cooperativa són productors d’oli, tot i que també n’hi ha alguns que tenen finques de fruiters i d’ametllers. En total són uns 140 associats.

Nom: Festa de l’Oli de l’Albi

Lloc: l’Albi

Data: 3 de març de 2024