Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Joan Talarn felicita la Fira de l’Oli de les Borges Blanques per haver “iniciat amb èxit el seu procés de transformació”

Borges Blanques

23/01/2024

El president de la Diputació ha presidit l’acte de cloenda del certamen, durant el qual ha animat els organitzadors a exercir el lideratge del sector de l’oli al llarg de tot l’any

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest diumenge l’acte de cloenda de la 27a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, a les Borges Blanques. L’acte s’ha celebrat a l’Espai Gastronòmic del Pavelló de l’Oli i també ha comptat amb la participació de Josep R. Farran, alcalde de les Borges Blanques; Salvador Noguera, regidor de Promoció econòmica i de l’Ajuntament; i d’Antoni Villas, president del Consell Comarcal de les Garrigues.

En el seu parlament, Joan Talarn, que ha estat acompanyat pel diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, i per la diputada Núria Palau, ha felicitat la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues per haver iniciat “amb èxit el seu procés de transformació”, que passa perquè “l’esperit d’aquest esdeveniment es mantingui actiu i vigent al llarg de tot l’any”, perquè les Borges Blanques “és la capital de l’oli al llarg de tot l’any”.

En aquest sentit, el president de la Diputació ha precisat que hi ha diferents formes d’exercir una capitalitat, i que allò que ha vist en aquesta fira és “la voluntat d’exercir la capitalitat de les Borges Blanques des de l’empatia, la humilitat de qui sap que encara pot aprendre més dels altres i obrint les portes a tot un sector que és molt més ampli i viu fins i tot del que hem vist enguany”,

Per tot plegat, Joan Talarn ha felicitat els organitzadors i ha refermat el compromís de la Diputació de Lleida de “continuar acompanyant-vos en la millora i potenciació de totes les propostes que fan del Ponent una Terra d’Oli”.

La Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha tancat aquest diumenge les seves portes després de tres dies d’intensa activitat durant els quals ha comptat amb 39 productors d’oli d’arreu del país, a més d’altres tipus d’expositors i de les activitats habituals.  En el cas de la Diputació de Lleida, ha disposat d’un estand on s’hi ha celebrat maridatges, tallers gastronòmics per a infants, degustacions de diferents panadons artesanals, demostracions culinàries, tasts i maridatges de productes agroalimentaris i tasts guiats de vins, de pa de ronyó, de cava, de tapes i una acció final de tast i degustació de plats elaborats pels cuiners i xefs dels nostres restaurants.